WEDSTRIJD  |  FITNESS & VRIJETIJDS   |  TRIATLON  |  SWIMRUN  |  OPEN WATER  |  LEREN ZWEMMEN  |  GYM | SNORKELEN | GEZICHT MASKERS

Blog

NIEUW BINNEN: De Supreme Nike Vapor Performance-zwembril

Nike Vapor GogglesNike produceert al jaren hoogwaardige apparatuur voor professionele atleten. Ze zijn gevestigd in de branche en gaan nu een nieuw tijdperk van zwemtechnologie in. Deze Nike-bril is speciaal ontworpen voor wedstrijden en prestaties, met functies die zijn ontworpen om je je beste zwemervaring ooit te geven.

In deze collectie bevinden zich de Nike Vapor Brillen en de Nike Vapor Mirrored Brillen, beide gecertificeerd en klaar voor wedstrijden. Het motto van deze brilcollectie is 'minder weerstand, meer snelheid' en dat is precies wat deze hi-tech zwembril jou zal bieden.

Hier zijn de geweldige functies van deze geavanceerde collectie:

Lees Verder

5 Gewoonten van Succesvolle Zwemmers

Adam PeatyEr zijn veel verschillende kwaliteiten die een persoon tot een succesvolle zwemmer maken. De vaardigheid en techniek zijn belangrijk, maar er zijn veel andere aandachtspunten die succes genereren. Hier zijn 5 gewoonten die je volgens ons een succesvolle zwemmer maken:

Lees Verder

Maken Wedstrijdzwempakken je sneller?

Het belang van wedstrijdzwempakken - ook bekend als performance- of wedstrijdpakken - is de afgelopen tijd een van de populairste gespreksthema's in de competitieve zwemwereld geweest.

De afgelopen decennia hebben professionele zwemmers zich voortdurend tot innovatieve nieuwe technologieën in hun zwempakken gewend om te proberen meer voorsprong te krijgen en hun tijd te verbeteren.

Deze zeer technische wedstrijdzwempakken zijn echter niet alleen voor professionele zwemmers. Iedereen kan gebruik maken van wedstrijdzwemkleding, van beginners tot gevorderde wedstrijdzwemmers. Maar zijn performance zwempakken echt de moeite waard, en zullen ze je sneller maken?

Lees Verder

6 Beste Tips Om Je Voor Te Bereiden Op Je Eerste Zwemwedstrijd

swimming race

De start van een nieuw wedstrijdeizoen kan voor elke zwemmer een nerveuze tijd zijn. Maar als je nog nooit eerder hebt gestreden, kan het een nog stressvollere gelegenheid zijn.

Je allereerste zwemwedstrijd is een groot moment. Je zult er altijd op terugkijken en onthouden, en het zal je een eerste voorproef geven van het geroezemoes en de sfeer die gepaard gaat met competitie.

Maar het is ook een stap in het onbekende, dus zenuwen en angst zijn volkomen normaal.

Het is belangrijk om de uitdaging aan te gaan, en nog belangrijker om ervan te genieten! Daarom hebben we zes toptips samengesteld die helpen om die pre-wedstrijd kriebels te genezen en je grote dag soepel te laten verlopen.

Lees Verder

13 Stretch Oefeningen om je te Helpen Opwarmen Voor Het Zwemmen

swimming warm up exercises

Je lichaam opwarmen voordat je gaat sporten, is net zo belangrijk bij het zwemmen als in elke sport.

Stretch oefeningen spelen een belangrijke rol in dit proces, omdat het helpt om je spieren en gewrichten voor te bereiden op de intense training die voor je ligt.

Met dat in ons achterhoofd bekijken we 13 essentiële stretches die zwemmers kunnen doen voordat ze gaan trainen.

Lees Verder

6 Manieren Waarop Zwemmers Kunnen Voorkomen Dat De Bril Beslaat

stop goggles from fogging

Voor zwemmers zijn maar een paar dingen frustrerender dan een bril die in het midden van een duik beslaat.

Tijdens de training kan het het ritme en de flow van je sessie compleet verstoren als je stopt met alles om te proberen ze te wissen.

Erger nog, het kan midden in een wedstrijd gebeuren en je zicht ernstig beperken en je kansen om in de topposities te eindigen in gevaar brengen.

We bekijken zes eenvoudige manieren om te voorkomen dat je zwembril beslaat.

Lees Verder

10 Beste Keuzes voor het Kiezen van de Beste Zwemrugzak

best swim backpack

Met zoveel fantastische zwemaccessoires en trainingshulpmiddelen die tegenwoordig beschikbaar zijn, is het essentieel om de beste zwemrugzak te vinden om ze allemaal mee te nemen.

Niet alleen hebben zwemmers een zwemrugzak nodig om ruime opbergvakken te hebben, ze moeten ook sterk en duurzaam zijn om bestand te zijn tegen een combinatie van intensief gebruik en omstandigheden aan het zwembad.

Met die functies in het achterhoofd, hebben we een lijst samengesteld met onze 10 favoriete zwemrugzakken die zeker voldoen aan de behoeften van zwemmers van alle niveaus.

Lees Verder

Wat is FINA goedgekeurde zwemkleding?

fina approved logo

Concurrerende zwemmers zullen alles weten over dat kenmerkende zwart-witte vink logo dat bij alle FINA-goedgekeurde zwemkleding hoort.

Het is een zegel van goedkeuring van het zwembestuur dat het wedstrijdzwempak legaal is voor elke FINA-gelieerde competitie. Om een FINA-goedkeuring te krijgen, moet de zwemkleding aan strikte voorschriften voldoen.

Mogelijk herkent u het logo, maar weet u precies welke vereisten er nodig zijn voor een FINA-goedgekeurd zwempak?

Lees Verder

Wat zijn de beste oordopjes voor zwemmen?

speedo biofuse ear plugs

De behoefte om zwemoordopjes te dragen is vaak een noodzaak in plaats van een keuze voor veel zwemmers.

Of je nu regelmatig in het zwembad bent of een fervent open waterzwemmer, het vinden van een paar waterdichte oordopjes staat niet echt bovenaan je prioriteiten - tot je last hebt van oorirritatie.

Maar hoe weet je welke zwemoordopjes je moet kopen met zoveel opties die er zijn,? We hebben hieronder een lijst met veelgestelde vragen samengesteld om je te helpen je oren gezond te houden in het water.

Lees Verder

Vijf onbetwistbare redenen om van zwemmen te houden

5 Reasons to Love SwimmingZwemmen is een geweldige sport en vorm van oefening. Misschien wist je dat al - misschien ben je al een enthousiaste zwemmer. Misschien ben je iemand die zwemmen uitproberen wilt, maar ben je er niet helemaal zeker van of het goed voor je is. Het geweldige van zwemmen is dat er zoveel redenen bestaan om er van te houden en iedereen kan het proberen. Hier zijn 5 onmiskenbare redenen om van zwemmen te houden! 

Lees Verder

Waarom je chloorbestendige zwemkleding nodig hebt

Wist je dat al het chloor in een zwembad je zwemkleding daadwerkelijk beschadigen kan? Het is waar! En helaas zijn een heleboel mensen hiervan niet op de hoogte. Dus, als zij nieuwe zwemkleding kopen, letten ze meer op de stijl dan op de kwaliteit en kopen ze zwemkleding die gauw beschadigd raakt door het chloor. Dit is niet goed voor reguliere zwemmers die elke week uren in het zwembad trainen!

Lees Verder

De wedstrijd zwemkleding handleiding van ProSwimwear

Of je nu voor het eerst meedoet aan een zwemwedstrijd, of een ervaren veteraan van competitief zwemmen bent, weet je dat het kiezen van de juiste door FINA goedgekeurde zwemkleding èèn van de vitale sleutels tot succes is. Er zijn veel verschillende factoren te overwegen bij het kiezen van je competitieve race zwemkleding. Comfort, pasvorm, snelheid, design en misschien wel het belangrijkste, de prijs!

Lees Verder

Zwemtassen handleiding van ProSwimwear

Elke zwemmer heeft op een gegevens momento een zwmetas nodig. Of je nu in je vrije tijd een uitstapje naar het zwembad maakt of als je een concurrerende zwemmer bent die altijd in beweging is. Het is een goed idee om te investeren in een tas om alles wat je nodig hebt op een eenvoudige, probleemloze manier te dragen. Hier laten we enkele van de beste zwemtassen en bagagemogelijkheden zien.

Lees Verder

Hoe voorkom je dat je zwembril beslaat

Stop your goggles fogging up Voor veel serieuze zwemmers zijn zwembrillen een belangrijk onderdeel van hun kit. Dankzij de zwembrillen kun je ogen openhouden terwijl je zwemt zodat je zien kunt waar je naartoe gaat,dit is erg belangrijk voor het draaien. Maar dit is niet het enige voordeel, zwembrillen voorkomen ook dat het gechloreerde water in je ogen komt. Ze zijn zo'n belangrijk onderdeel van het zwemmen dat je nooit een serieuze zwemmer zonder z'n zwembril zien zult. In feite zie je zelf sommige wereldkampioenen voor een race met een paar reserve zwembrillen!

Lees Verder

Zwembrillen handleiding van ProSwimwear

Het kiezen van de juiste bril voor uw zwemstijl is essentieel. Wanneer je niet goed zien kunt met je zwembril of wanneer je zwembril niet goed past, kan dit je terughouden en kunnen je medekompetanten het belangrijke concurrentievoordeel behalen. Ben je op zoek bent naar zwembrillen? Hier hebben we wat nuttige informatie voor jou.

Lees Verder

© 2021 ProSwimwear Ltd. All Rights Reserved.