WEDSTRIJD  |  FITNESS & VRIJETIJDS   |  TRIATLON  |  SWIMRUN  |  OPEN WATER  |  GYM | SNORKELEN | GEZICHT MASKERS

Onderhoud Van Zwemkleding

 

Na verloop van tijd zal je zwemkleding verslijten, maar je kunt de duur verlengen door blootstelling aan chemicaliën, oliën en de zon te verminderen.

Door goed voor je zwemkleding te zorgen kun je de duur en de effectiviteit van je zwemkleding verlengen.

Verleng de duur van je zwemkleding door onze eenvoudige gids te volgen.

Het Wassen

Was elke keer na het zwemmen je zwemkleding met de hand en een zachte zeep en kraanwater. Water alleen zal het chloor- of zoute water niet verwijderen. We raden je aan je zwemkleding binnenstebuiten te wassen om de delicate buitenlaag niet te beschadigen.

Gebruik nooit een wasmachine voor het wassen van je zwemkleding, dit is te agressief voor het materiaal van je zwemkleding en zal het materiaal hopppelig maken en beschadigen. Waspoeder zal langdurige schade aan badkleding toevoegen.

Het Drogen

Laat je zwemkleding natuurlijk buiten drogen, maar hang de kleding niet direct in het zonlicht. Probeer je badkleding plat te leggen voor het drogen om vouwen en rimpels te vermijden. Vouw je zwemkleding zodra deze volledig droog is om deze op te bergen.

Droog je zwemkleding niet in een droger of in de zon, zoals hierboven vermeld is, beiden kunnen de Lycra en Spandex van je zwemkleding beschadigen. De zon zal de kleur van je zwemkleding eerder dan verwachter vervagen. Beiden zullen de elasticiteit van je zwemkleding verminderen.

Door goed voor je zwemkleding te zorgen zul je uiteindelijk geld besparen.

Andere nuttige tips

Begin met zwemkleding van goede kwaliteit welke langer mee zullen gaan - de meeste merken die we bij ProSwimwear verkopen hebben een chloorbestendig assortiment zoals Speedo's Endurance+, Diana Durable, Maru Pacer, Arena Waternity, Zoggs CR25, Tyr Durafast. Deze zwemkleding gaat tot 25 keer langer mee dan de normale elastan zwemkleding die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Spoel je zwemkleding na het zwemmen altijd grondig uit met koel water. Restwater van het zwembad (d.w.z. chloor), zoutwater, zand, zonnebrandcrème en andere verontreinigingen maken het materiaal bros of bleek en zullen de levensduur van je zwemkleding verkorten. Zelfs wanneer je geen tijd hebt om je zwemkleding grondig te wassen zal een goede spoeling de schade verminderen.

Vervang je zwemkleding - gebruik dezelfde zwemkleding niet meer dan één keer in 24 uur. De Lycra van je zwemkleding heeft 24 uur nodig om te drogen en de oorspronkelijke vorm aan te nemen. Door dit te doen zal je zwemkleding niet uitrekken.

Let op waar je zit - de randen van zwembaden zijn vaak ruw en schurend, zodat je niet uit zult glijden wanneer je eroverheen loopt. Misschien voelt de rand niet ruw voor jou, maar dit zal wel gelden voor je zwemkleding. De randen kunnen je zwemkleding aan de achter- of voorkant beschadigen wanneer je over de rand van het zwembad leunt. Wees extra voorzichtig en ga simpelweg op een handdoek zitten en het leunen over de randen van het zwembad. Ga met je dure racepak niet met je rug tegen de betonnen muren van zwembaden zitten, deze zijn normaal gesproken zeer schurend en kunnen het dunne materiaal van je racepak scheuren!

Zonnebaden vóór het zwemmen - water en zon zijn geen goede combinatie voor je zwemkleding. Probeer zo mogelijk te zonnebaden voordat je zwemmen gaat, aangezien je zwemkleding sneller slijt wanneer je gaat zonnebaden na het zwemmen.

Wikkel je zwemkleding niet in je handdoek. De handdoek heeft alle chemicaliën opgenomen en zal de het materiaal van je zwemkleding langdurig blootstellen aan hun harde effecten.

Vermijd bubbelbaden - bubbelbaden zijn extreem schadelijk voor je zwemkleding, de broom en extreme temperaturen zullen je zwemkleding sneller dan wat dan ook vervagen en uitrekken. Ik suggereer oude zwemkleding te dragen wanneer je weet dat je een bubbelbad gebruiken gaat en deze zoals hierboven omschreven is te wassen voor de beste resultaten. Was, wanneer je je gewone zwemkleding dragen wilt, deze na het gebruik van een bubbelbad zo snel mogelijk.

Vermijd contact met olie - producten die op olie gebaseerd zijn, zoals zonnebrand crèmes en lotions kunnen de elasticiteit van je zwemkleding afbreken waardoor je zwemkleding haar vorm verliezen zal.

© 2022 ProSwimwear Ltd. All Rights Reserved.